Obavijest o obradi osobnih podataka

Centar Penso Positivo, Remete 107, Zagreb (OIB 06118147482) je zakonski obvezan štiti Vaše osobne podatke. Ova Obavijest pojašnjava kako obrađujemo (tj., prikupljamo, koristimo, pohranjujemo i dijelimo) Vaše osobne podatke. Obrađivat ćemo sve Vaše osobe podatke u skladu s ovom Obavijesti i mjerodavnim pravom.

1. TKO SMO MI?

Centar Penso Positivo je udruga koja se bavi promocijom zdravlja i tehnika koje podržavaju zdravlje. Podatke koje obrađujemo dani su dobrovoljno od Vas. Za detaljna pitanja vezano za obradu podataka ili brisanje istih možete nazvati na +385 91 6612 092, ili email klara.pensopositivo@gmail.com.

2. KAKO PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Dobivano Vaše osobne podatke iz sljedećih izvora:

• Neposredno od Vas (tel, email, ime i prezime)

• Iz javno dostupnih publikacija, internet

3. ZAŠTO OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Obrađujemo Vaše osobne podatke za slijedeće svrhe:

• Radi davanja odgovora na Vaše pitanja ili zahtjeva za pomoć

4. KOJE VAŠE OSOBNE PODATKE OBRAĐUJEMO?

Za svrhe prethodno opisane u Članku 3., možemo obrađivati slijedeće kategorije osobnih podataka: kontakt podatke (ime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i sl.)

5. DA LI DIJELIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaše podatke ne dijelimo, niti ih prenosimo van EU/EGPa.

6. KOLIKO DUGO ĆEMO ČUVATI VAŠE OSOBNE PODATKE?

Čuvat ćemo Vaše osobne podatke kroz sljedeći vremenski period:

• Kroz čitavo vrijeme potrebno za pružanje usluge koje ste zatražili, te još jednu godinu nakon toga

• Koliko je definirano zakonom

7. Zaštita podataka ovisno o aplikacija koje se koriste:

Facebook

Na ovoj web stranici integrirana je društevna mreža Facebook, gdje online zajednica komunicara u virtualnom prostoru. Izmjenjuju se mišljenja, nude informacije,... Facebook korisnicima omogućava kreiranje privatnog profila, predstavljanje fotografija, umrežavanje kroz upit za prijaljteljstvo.

Tvrtka je: Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, United States. Ukoliko osoba živi izvan USA, odgovorna tvrtka je: Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland.

Prilikom pristupa, Facebook prepoznaje specifične pod-stranice koje su posjećene na našoj web stranici. Više o tome na: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Facebook uvijek zaprimi, kroz FB komponentu o posjeti na našu web stranicu. Više o zaštiti podataka: https://facebook.com/about/privacy/.

Google+

Na ovoj web stranici integriran je Google+ kao društvena mreža, mjesto na Internetu koje omogućava korisnicima da komuniciraju u virtualnom prostoru o svojim interesima, mišljenjima. Google+ dozvoljava kreiranje privatnih profila, predstavljanje slika i ostalih poslovnih informacija za odabrane prijatelje.

Tvrtka je: Google+ is Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, UNITED STATES.

Svakim pristupom na ovu web stranicu, Google+ prepozna koja specifična podstranica je posjećena. Više info na: https://developers.google.com/+/.

Google osim toga čuva i ostale podatke sačuvane na Google, a s ciljem poboljšanja i optimiziranja njegovih usluga. Ukoliko ne želite dozvoliti Google da transformira podatke, molimo prije korištenja nazovite našu web stranicu. Više info https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Twitter

Na ovoj stranici integriran je i Twitter, multijezični, mikroblog ili usluga gdje korisnici “tweet-aju” ili šalju kratke poruke, ograničene na 280 oznaka. Poruke su dostupne svima, pa i onima koji ne koriste Twitter. Twitter omogućava široku primjenu jer se koriste #, linkovi i twittovi.

Tvrtka je: Twitter is Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, UNITED STATES.

Svakim pristupom Internet stranici, ugrađeni Twitter automatski označava tekst, te tako dobiva znanje o tome što je korisnik posjetio. Cilj je ponuditi više pregleda sadržaja, kako bi se povećao broj posjetitelja. Daljnji info o dostupan je na: https://about.twitter.com/de/resources/buttons.

Ukoliko ne želite da se vaši podaci pohrane, predlažemo logiranje sa Twittera. Više na: https://twitter.com/privacy.

Google Analytics

Na ovoj stranici integriran je i Google Analytics, usluga za analitiku gdje se sakupljaju, organiziraju i analiziraju podaci o navikama i ponašanju posjetitelja web stranice. Prati se koje stranice se koriste, koliko često, koliko traje posjeta i sl. Ove analize koriste se samo za optimizaciju kako bi reklamiranje Internetom bilo još bolje prilagođeno kupcima.

Tvrtka je: Google Analytics component is Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, United States.

Za više info pogledajte: https://www.google.com/analytics/.

8. KOJA SU VAŠA PRAVA?

Općenito, imate slijedeća prava:

• Možete dobiti sažetak o tome koje Vaše osobne podatke imamo

• Možete dobiti presliku Vaših osobnih podataka u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu

• Možete nadopuniti ili ispraviti Vaše osobne podatke

• Možete zatražiti brisanje ili uništenje Vaših osobnih podataka

• Možete nas zatražiti prestanak našeg obrađivanja Vaših osobnih podataka

• U slučaju da ste nam dali dopuštenje za obradu Vaših osobnih podatka (vidjeti Članak 4,) možete povući Vaš pristanak u bilo koje vrijeme.

• Možete predati prigovor u odnosu na način na koji obrađujemo osobne podatke Voditelju udruge.

Kontaktirajte nas na način opisan u Članku 1 s upitom ili zahtjevom.