Gabrijela - jačanje osobne energije

Odmori se, organiziraj i stavi sebe na prvo mjesto!
Gabrijela - jačanje osobne energije

Mnogi su izgovori zašto dolazi do neravnoteže tijela: brzi tempo, obaveze, nedostatak vremena ili financija najčešći su! Ipak, pravo pitanje je: kada sam izgubila dodir sa svojim tijelom, zašto ignoriram te signale, da li želim ozdraviti i što trebam učiniti da se vratim u ravnotežu?

Glavobolja, nesanica, alergije, bol u leđima, PMS samo su neke od tegoba koje se često ignoriraju umjesto da ih se doživi kao simptom koji ne laže, već govori da se nešto događa organizmu.

Tijelo je fantastičano i jedinstveno, daje signale puno ranije nego se pojavi fizička bolest. Put prema boljem zdravlju je - pratiti svoje tijelo, osluškivati ga, naučiti razumijeti i poštivati.

Ako si zaboravila kako to činiti, za početak odluči - brinuti se za sebe - bez obzira na vrijeme, posao, obitelj, obaveze. Tijelo je sve što uistinu imamo!

Općenito je prihvaćeno da um kontrolira tijelo. Stari narodi (Kinezi, Indijci) poznavali su dobrobiti vježbanja kao preventivu od bolesti. Ako je razina energije u tijelu niska i protok blokiran, osjećamo se loše i narušenog smo psihofizičkog zdravlja. Ako je razina energije visoka i njen je protok nesmetan, zdravi smo i dobro se osjećamo.

Samo mir i radost podržavaju zdravlje, sve ostale emocije kao: strah, krivnja, ogorčenost, ljutnja, ljubomora ili nestrpljenje pokazatelji su da smjer kretanja nije dobar! Ove emocije, pokazivači su da mi nešto ne odgovara, a otkrivajući ih, učim se transformirati i otpusti ih. Tako svjesno stvaram i pokrećem optimizam, radost, ljubav, mir i vjeru. Opuštanje, vježbe disanja i relaksacija dio su fokusa ovog programa.

Energetske vježbe (do in, tai chi, joga, tibetanci..) uključuju lagani pokret, dah i svjesnost o tijelu. Ove vježbe mogu raditi svi, bez obzira na dob, a jačaju tijelo i duh. Osim toga poboljšavaju posturu tijela, pokretljivost zglobova, fleksibilnost, snagu, koncentraciju, opuštaju.

Gabrijala je radionica koja će te naučiti tehnike i vježbe obnove organizma. Edukacija se odvija jednom na jedan, a uče se vježbe protoka energije, uzemljavanja, disanja, mentalna obnova i transformacija emocija, te opuštanje. Kombinacija vježbi obnovit će tijelo i um, poboljšati zdavlje, optimizam i dati snagu za napredak. Jednom kad ih naučiš, zauvijek imaš alat za bolje zdravlje.

Ako je dosadašnji način života doveo je do ovog trenutka i bolesti, tada životni stil treba mjenjati! Gabrijela je prevencija od bolesti, ali i podrška kad je već bolest tu. Istina, bilo bi lakše popiti tabletu, otići na injekciju, no da li je to dugoročno rješenje? Bacanje smeća ispod tepiha, nikako nije, tako ni to!

Ako i dalje dvojiš, zapitaj se što bi rekla svoj prijateljici? "Odmori se, organiziraj i stavi sebe na prvo mjesto. Mnoge lijepe i radosne godine su pred tobom, treba se za njih pobrinuti i paziti se." Vjerojatno ćeš i za sebe odabrati isto.