Noćas sam sanjala kćer...kćer koju nemam

Sve se odvija u starom gradskom stanu. Dječji je rođendan, svuda su nepoznati ljudi, igračke i bojice po podu, sokovi i kolači na sve strane.

Noćas sam sanjala kćer

Psi jure i igraju se, izluđeni isto ako i djeca, dok roditelji naslonjeni na štokove vrata pričaju i prate djecu pogledom… Glavni dio odvija se u kupaoni sa starinskom, dugačkom, emajliranom kadom čije se nogice vide! Moja sestra igra se s plavokosom djevojčicom, od 10-11 godina, mojom kćeri. Smiju se, navlače u igri i želim ih fotkati. Dok se namiještaju i hihoću, djevojčica me stisne bosim nogicama za vrat. Ne osjeća jačinu stiska i počinje me gušiti. Budim se u strahu i suzama. To je samo san, samo san...

Život nam nekad podijeli karte s kojima nismo najsretniji. U biti, uopće ih ne želimo! Ali učimo se i prihvaćamo ih godinama jer – imamo li izbora? Kako u svemu tako i ovdje, izbora ima mnogo: mogu mrziti i biti bijesna, mogu tugovati i uvenuti ili prilagoditi se i izvući nešto pozitivno. Makar mi za to treba vrijeme!

Ovo su koraci koji pomažu onda kad nas život podsjeti na lekcije:

1. OTPUSTITE EMOCIJU – što god našli u tom trenutku (tugu, bijes, zamjeranje, krivnju, ljubomoru,…) otpustite! Plačite, tucite jastuke, žalite se prijateljici, ali izbacite van. U protivnom, nagomilane emocije spremamo po tijelu i počinjemo stvarati bolest.

2. ANALIZIRAJTE SITUACIJU – razmislite o situaciji koja je izazvala reakciju: što je bio okidač, što to još trebam riješiti, da li je sve jasno u nekom odnosu, meni i toj drugoj strani, ili su neki segmenti nerazumljivi, što me sputava da se pokrenem s točke gdje jesam, koja uvjerenja i emocije još gajim?

3. UTJEŠITE SEBE, POMOGNITE DRUGIMA – kad se stvar ne može mijenjati, prilagodite se, nađite zamjenu. Iskoristite svoje dobre strane, posvetite svoje vrijeme, ljubav, pomognite nekome. Davanje nas čini sretnima, osjećamo se korisno, dobro i ispunjeno. Nagrada je ljubav i zahvalnost. Tako jačamo i rastemo.

4. SJETITE SE TKO UISTINU JESMO – prekrasna smo bića Svemira, savršena baš ovaka kakva jesmo. Učenje je dio procesa, a sve što trebam imam baš ovdje i sada. Otpustite svaku sumnju, osjećaj manje vrijednosti jer Bog ne čini greške. A najmanje smo mi greška.

5. NASTAVITE DALJE – možda bi lakše bilo odustati...ipak ŽIVOT JE DA SE UŽIVA. Fokusirajte se na svoje dobre strane, ono na što možete utjecati, gdje ide lakše,…Zdravlje, radost i uspjeh rezultat su promišljenih aktivnosti, stanog truda i rada. Sretno.

Autor: Klara Benko
Klara

"Ako želiš promijeniti svoj život, nikad nije kasno početi raditi na sebi. Upravo tamo, u dubini, naći ćeš sve potrebno za zdravlje i dug život. Rado ću ti pomoći na tom putu".

Pogledajte sve postove: Klara

Ostavi komentar

Prijavi se

Zadnje dodano

Listopad 12, 2016
VRIJEME JE

Svaka trudnica zna da ne može planirati vrijeme poroda. Isto tako svatko od nas ne [...]

Pročitaj više
Listopad 7, 2016
IZAZOVITE - SEBE!

Djecu učimo obući se, izraziti, organizirati, izboriti se za sebe,..Da bi napredovali i razvijali se [...]

Pročitaj više
Rujan 28, 2016
ISTA VALNA DUŽINA SA SVOJIM TIJELOM

Kad dobiju dijete mladi roditelji ne skidaju oči s bebe. U početku paze na sve: [...]

Pročitaj više

Najnoviji komentari

Tea

Listopad 10, 2016

Tea

Od Najbolje sam dobila tijelo koje ima energije, glavu koja razmišlja o hrani, metabolizam koji je stabilan i redovit, recepte, znanje o zlom svijetu koji nas hrani kapitalizmom, a ne pravom pšenicom.

Stjepan

Listopad 5, 2016

Stjepan

Zelena soba je moja čahura, moje mjesto za obnovu, odmor. Volim dolaziti jer Klara uvijek pokaže da mari i brine za svoje klijente.

Nina

Rujan 28, 2016

Nina

Termin Klarine masaža ne propuštam! To je tretman za moje tijelo i duh.

Tina

Rujan 26, 2016

Tina

Danas nakon tr​eninga sam se opet izmjerila i izvagal​a​.​ ​Zna​č​i, smr​š​avila sam preko 3 kg​. ​Odu​š​evljena sam!