Poštuj cikluse prirode - uroni u sebe

Ova jesen je divna, šarena, topla, bogata plodovima, ali...iza ugla viri zima. Prirodne cikluse mudrije je poštivati, tako kad znam što me očekuje, djelovanjem mogu utjecati na bolji rezultat.

Poštuj cikluse prirode

Prema kineskoj medicini, jesen je period kad otpuštamo stare stvari i spremamo se za mirovanje. Ovo je vrijeme organa: debelog crijeva, pluća i kože koji, na fizičkoj razini, otpuštaju razne toksine iz tijela. Na ostalim razinama događa se isto. Slijedeće aktivnosti će ublažiti procese ove jeseni: otpuštanje, umor, anksioznost.

Pravo je pitanje upravo sada - što trebam otpusiti? Otpušanje je često bolno, bilo da se radi o emociji, osobi ili o lošoj navici. Eterična ulja, pomagači prirode, komorač, sjeme korijandera ili crnog papra neka budu pri ruci u jesen. Baš kao što hranu čine zanimljivijom tako će začiniti i život i djelovati na anksioznist ili malodušnost. Ova ulja djelavat će na probavu, potaknuti emocionalno otpuštanje. Da bi proces bio lakši koristi i citurse: limun, grejp, mandarina ili slatka naranča. Ta kombinacija otpušta, a istovremeno potiče radost i optimizam.

MJEŠAVINA ZA TIJELO: u 20ml ulja makadamije dodaj 10 kapi komorača, 5 kapi papra i 15 kapi slatke naranče. Nanesi na trbuh kod probavnih tegoba, ili emocionalne blokade.

U AROMALAMPICU dodaj vodu i ukupno 10-15 kapi crnog papra i slatke naranče. Udiši. Ova kombinacija odušivit će goste i domaćina uz vrckave viceve, te radost koju potiče. Druženje do sitnih sati garnatirano je.

Nisi jutarnja ptica, a raditi se mora? EARLY BIRD mješavina za tuširanje: 2 jušne žlice slaktkog vrhnja, 1 jušna žlica bademovog ulja i 10 kapi mandarine, 10 kapi paprene metvice razbudit će um, pokrenuti ga.

MEDITACIJA glavu čuva - pronaći mir i ravnotežu u vanjskom kaosu nekad je teško. Smjesti se udobno, sjedni ravne kralježnice, a fokus neka bude na dahu: udah-izdah, udah-izdah, nekoliko puta. Sad udahom zamisli da udišeš svoju budućnost (sve ono što želiš, čemu težiš, a izdiši prošlost (osjećaj krivnje, žalosti, manje vrijednosti, povređenost,...). Udiši i izdiši, usudi se otpusiti sve loše, a prihvatiti dobro. Pred kraj, između udaha i izdaha zastani kratko, u tom trentutku to si ti- ti u sada. Za vrijeme meditacije ne zaboravi da Svemir nema granica, u obilju, blagoslovima, dobrom,....Samo je nebo granica.

U jesen poželjno je konzumirati sezonsko voće i povrće, termički obrađeno : juhe, variva, kompote. Namirnice jeseni su: smeđa riža, đumbir, limun, bundeva, šipak, korjenasto i lisnato povće. Uhvati li te loš osjećaj i depresija mandarine, bademi i pečena mrkva ili kesteni prva su pomoć za dobar osjećaj.

Razinu serotonina, hormona sreće, osim hrane potaknut će i tjelovježba. Naime, kretanje ubrzava cirkulaciju i mozak dobiva više energije. Počni s onim što te veseli, tako ćeš se moći motivirati i biti redovita. Hodaj, pleši, trči, isteži se.

Sve je u oku promatrača, pa tako i naša sreća ili (ne)sreća. U svakom trenutku odaberi optimizam, napravi neko dobro djelo. Ovom svijetu potrebna je divna, optimistična i sretna osoba - baš kao ti.

Odabir je na svakom od nas. Koji je tvoj?

Trudnice i dojilje ne bi smjele koristi eterična ulja. Za sva dodatna pitanja piši.

Autor: Klara Benko
Klara

"Ako želiš promijeniti svoj život, nikad nije kasno početi raditi na sebi. Upravo tamo, u dubini, naći ćeš sve potrebno za zdravlje i dug život. Rado ću ti pomoći na tom putu".

Pogledajte sve postove: Klara

Ostavi komentar

Prijavi se

Zadnje dodano

Listopad 12, 2016
VRIJEME JE

Svaka trudnica zna da ne može planirati vrijeme poroda. Isto tako svatko od nas ne [...]

Pročitaj više
Listopad 7, 2016
IZAZOVITE - SEBE!

Djecu učimo obući se, izraziti, organizirati, izboriti se za sebe,..Da bi napredovali i razvijali se [...]

Pročitaj više
Rujan 28, 2016
ISTA VALNA DUŽINA SA SVOJIM TIJELOM

Kad dobiju dijete mladi roditelji ne skidaju oči s bebe. U početku paze na sve: [...]

Pročitaj više

Najnoviji komentari

Tea

Listopad 10, 2016

Tea

Od Najbolje sam dobila tijelo koje ima energije, glavu koja razmišlja o hrani, metabolizam koji je stabilan i redovit, recepte, znanje o zlom svijetu koji nas hrani kapitalizmom, a ne pravom pšenicom.

Stjepan

Listopad 5, 2016

Stjepan

Zelena soba je moja čahura, moje mjesto za obnovu, odmor. Volim dolaziti jer Klara uvijek pokaže da mari i brine za svoje klijente.

Nina

Rujan 28, 2016

Nina

Termin Klarine masaža ne propuštam! To je tretman za moje tijelo i duh.

Tina

Rujan 26, 2016

Tina

Danas nakon tr​eninga sam se opet izmjerila i izvagal​a​.​ ​Zna​č​i, smr​š​avila sam preko 3 kg​. ​Odu​š​evljena sam!