Zatvaraj krugove!

Prije nekoliko tjedana naletjela sam ponovo na ovaj tekst koji sam našla na stoliću jedne ordinacije, dok sam čekala red za biorezonancu.

Krug

Tekst želim podijeliti s tobom iako autor nije naveden. Čini mi se da je sad (pred kraj godine) pravo vrijeme za razmisliti o krugovima u kojima gubimo energiju.

"Cijeli naš život bazira se na akcijama, a svaka započeta je pokretanje novog ciklusa. Energetski gledano taj ciklus možemo predočiti kao krug. U uvjetovanoj realnosti u kojoj živimo, sve se bazira na polaritetima. Tako se ovakav energetski krug bazira na polaritetu početak i završetak, a između kruži energija.

Gubitak energije događa se ukoliko krug nije zatvoren. A to je ujedno i najveći problem velikom broju ljudi, ne zatvaranje krugova. Ta pukotina u nezatvorenom krugu, mjesto je na kojem doslovno curi energija, a otvorena su i vrata za ulaz toksičnih sadržaja.

Pukotina nastaje jednostavno: donesmo neku odluku, započnemo akciju i ne završimo je. Pr. donijeli ste odluku da ćete prestati pušiti. Ujutro se probudite, ne zapalite, otiđete na posao i od kraja dana već desetak puta prekršite odluku s izgovorom – ma pokušat ću sutra. A sutra je naravno sve isto! To je odgađanje i na taj način gubite ogromnu količinu energije.

Svaki započeti i nezavršen projekt s energetske strane još uvijek postoji. Možda ste i zaboravili na njega, međutim energija koja je nastala odlukom da dovršite taj projekt još uvijek je tu. I kucka, uzima energiju na nesvjesnoj razini. Banalne situacije poput: dogovora na koji niste došli ili niste vratili posuđenu stvar, također stvaraju pukotinu. Pukotine nastaju u akcijama za koje znamo da bismo trebali započeti djelovati i već smo donijeli odluku, no iz nekog razloga još stojimo.

Isti princip odnosi se i na akcije koje ne možemo prestati raditi npr. nezdrave životne navike. Negdje u sebi znate da su te navike štetne i već ste donijeli odluku da ćete se mijenjati, ali nikako da ih prestanete raditi.

NEMOJTE donositi odluke koje niste spremni završiti, dok energetski ne ojačate i poviste svoju vibraciju kako bi akciju mogli privesti kraju. Što više imate nezavršenih akcija, to imate manje energije za bilo kakvu drugu akciju.

Upravo zato potrebno je osloboditi energiju iz nezatovrenih krugova. Kako ćete svjesno zatvarati jedan po jedan krug, primjetit ćete više energije. Krenite od manjih akcija za koje imate snage prema većima. S vremenom će vam završavanje akcija postati način života, imat ćete više energije i vremena. Neke ćete odluke i poništiti i tako zatvoriti krug. Ako je odluka bila pogrešna ili nije bila vaša, poništite je. Donesite odluku kao i na početku, napravite to svijesno i s puno razumijevanja da nište ne ostane visiti u zraku. Tako jedna odluka poništava prethodnu.

Ako je ovaj tekst privukao vašu pažnju i donijeli ste odluku da ćete zatvoriti krugove ili ste pomisili kako biste trebali, preporuka je da krenete već danas. Dopustite da vas zapljusne val energije."

Kraj godine idealno je vrijeme za sumirati prethodni period. Razmisli što trebaš otpustiti, čemu se više posvetiti, gdje treba zatvoriti akciju, što nisi do kraja obavila/o, što vrijedi gurati, a što ne...

Prosinac neka bude tvoj mjesec zatvaranja krugova i fokusa na projekte i ljude koji zaslužuju tebe i tvoje vrijeme u potpunosti.

Autor: Klara Benko
Klara

"Ako želiš promijeniti svoj život, nikad nije kasno početi raditi na sebi. Upravo tamo, u dubini, naći ćeš sve potrebno za zdravlje i dug život. Rado ću ti pomoći na tom putu".

Pročitaj sve članke: Klara

Ostavi komentar

Prijavi se

Zadnje dodano

Rujan 19, 2018
PRVI KORAK DO TRUDNOĆE

Trudnoća je za većinu nešto što se jednostavno događa. Mrzila sam komentare kolegica [...]

Pročitaj više
Kolovoz 27, 2018
UPRAVLJANJE VREMENOM

Često se ljudi pitaju kako naći još jedan sat u danu? Ako oduzmemo malo od svake aktivnosti [...]

Pročitaj više
Lipanj 21, 2018
4 ZA LJETO

Jedno istraživanje je pokazalo da žena u prosjeku ima 200-tinjak raznih proizvoda za uređenje [...]

Pročitaj više
Travanj 18, 2018
KAD TI TREBA LIFE COACH?

Želja za nečim drugačijim tinja dalje... Možda se ponekad i ljutiš kad partnera jer ne razumije [...]

Pročitaj više
Prosinac 21, 2017
KAD SE SVIJET UROTI PROTIV TEBE

Svijet se može okrenuti protiv nas ili barem tako izgleda. Realnost je tada drugačija za svakoga. [...]

Pročitaj više
Studeni 27, 2017
ZATVARAJ KRUGOVE!

Prije nekoliko tjedana naletjela sam ponovo na ovaj tekst koji sam našla na stoliću jedne ordinacije, dok sam [...]

Pročitaj više
Studeni 14, 2017
VOLIM (ZELENE) SUBOTE

Od kad sam otkrila nordijsko hodanje oduševljena sam subotama! Po čemu je ta subota baš tako veličanstvena? [...]

Pročitaj više
Listopad 21, 2017
IZBACI PŠENICU

Najveći izazov uvijek mi je stati na vagu nakon godišnjeg odmora. Obično putujem u nove krajeve [...]

Pročitaj više
Listopad 10, 2017
KAD TI ŽIVOT DA LIMUN

Jedna od mojih većih životnih lekcija (ono da ti je muka od svega!) odigrala se je prije [...]

Pročitaj više
Rujan 25, 2017
HOMAGE MOM DJETINJSTVU

Danas sam čekajući na semaforu ugledala jednu bakicu: naborana u licu, pokrivala je rukom oči [...]

Pročitaj više
Rujan 20, 2017
KAD SE SUDARE SVJETOVI

U nekim situacijama čini se da smo s različitih svjetova. Naš sugovornik je na jednoj strani, a mi [...]

Pročitaj više
Rujan 9, 2017
KOJI JE TVOJ IZGOVOR?

Najprije sam bila iznenađena, nisam bila sigurna da li omalovažava moj život ili je to samo isprika? [...]

Pročitaj više

Najnoviji komentari

Tea

Rujan 25, 2017

Tea

Od Najbolje sam dobila tijelo koje ima energije, glavu koja razmišlja o hrani, metabolizam koji je stabilan i redovit, recepte, znanje o zlom svijetu koji nas hrani kapitalizmom, a ne pravom pšenicom.

Stjepan

Rujan 20, 2017

Stjepan

Zelena soba je moja čahura, moje mjesto za obnovu, odmor. Volim dolaziti jer Klara uvijek pokaže da mari i brine za svoje klijente.

Nina

Rujan 11, 2017

Nina

Termin Klarine masaža ne propuštam! To je tretman za moje tijelo i duh.

Tina

Kolovoz 20, 2017

Tina

Danas nakon tr​eninga sam se opet izmjerila i izvagal​a​.​ ​Zna​č​i, smr​š​avila sam preko 3 kg​. ​Odu​š​evljena sam!