KAD TI ŽIVOT DA LIMUN

... napravi limunadu!

Kad ti život da limun

Ovih dana moja prijateljica prolazi teška događanja. Život zna biti mučan, sve se okrene protiv tebe ili se barem tako čini. Bitno je tada ostati dosljedan sebi i gurati naprijed!

Zbog ove situacije zapitala sam se kako ja prolazim kroz takva učenja?

Jedna od mojih većih životnih lekcija (ono da ti je muka od svega!) odigrala se je prije više desetaka godina. Bila sam u dugoj vezi, brinula i za njegovog oca (jer je mama umrla u to vrijeme), uredili smo dom (novi namještaj, auto).. sve je išlo u smjeru – zauvijek.

I onda sam doznala da je sreo drugu! Jedni dan u tjednu, kad sam odlazila na jogu, on se je snašao! Bila sam u šoku, ali sam odselila. Razdvajanje je bilo teško jer nismo mogli komunicirati, tako sam u jednom razgovoru shvatila da se derem i pomislila sam: "Ovo nisam ja".

Bila sam povrijeđena i ljuta, tolike godine i još s takvim čovjekom!? Kamo sam gledala? Unutrašnji mir bio mi je najvažniji. Ostavila sam ušteđevinu, kupljeni namještaj, auto... nisam htjela gubiti vrijeme na sudovima.

Iako sam već tada znala da se stvari događaju s razlogom, nije me previše tješila karmička ravnoteža jer čekao me je podstanarski stan, tramvaj,... Uselila sam k prijateljici koja je bila dovoljno ljubazna i pozvala me k sebi. Glavno da nisam sama! Prvi dani bili su šok, pločice u kupaoni otpadale su, namještaj u sobi bio je star, veš mašina imala je odvod u kuhinjski sudoper, TV je imao vilicu umjesto antene...

Nisam mogla vjerovati što mi se je dogodilo – iz komfora, udobnosti doma, novih kućanskih aprata, namještaja i automobila izletjela sam u drugu dimenziju! Morala sam se fokusirati na sebe i opstanak!

Danas kad gledam na to vrijeme čini mi se da sam već tada postavila pravila kako preživjeti životne lekcije. Ovo je moj način:

1) Ukroti majmuna u glavi – svaka misao posvećena toj osobi nema smisla. Fokus je na meni i onome što SAD trebam da mi sad bude lakše i bolje;

2) Preživi – prehrana i san nužni su za obavljanje obaveza; svaki dan jela sam prema rasporedu, bez obzira na osjećaj gladi. Znala sam da ako ne jedem ću smršavjeti i da će se moj cimerici useliti i moja mama!

3) Ispuni raspored – sjediti i kukati ne vodi nikuda. Napunila sam raspored sadržajima koji me inače vesele (odlazak u kino, šetnja gradom). Pokrenuti se treba čak i ako ti se ne da. Bitno je mozak zadržati aktivnim i fokusiranim na nešto drugo;

4) Tim podrške – odaberi prijatelje koji su podrška. Otvori se, komuniciraj da vidiš što možeš bolje, zovih ih kad god treba.

5) Prati sebe – ova situacija izbacit će velike stvari: prati ih, mijenjaj, otpuštaj (npr. kako sam glupa i nisam ništa vidjela, ne zaslužujem ljubav, žalost za izgubljenim godinama). U to vrijeme odlazila sam na tretman Preporađanja. Danima sam otpuštala emocije: ljubomoru, bijes, tugu, ...sve ono što i ne znaš da imaš! I tako jednog dana pomisliš "Ajme, ja sam sretna".

6) Obnoviti se – preispitivanje, nelagodne emocije, objašnjavanje raznih verzija sebi (možda i drugima) zahtijeva dodatnu obnovu – u to vrijeme 3h dnevno radila sam Reiki (1.5 ujutro prije posla i isto toliko navečer)! Rezultat miran san, fokus na poslu tako da nitko shvatio što mi se događa u privatnom životu. A to je jako putno, jer ja sam Riba-rak i mogu plakati koliko treba...

Više manje i danas tako funkconiram: uvedem režim preživljavanja, samo se načini i metode mijenjaju.

Život ide gore – dolje. Stvari se događaju, uče nas. Svemir je veličanstven i pobrinut će se za nas. Očekivati da se "nešto riješi" nije dovoljno! Uključi se, guraj i nauči sve iz dane životne lekcije. I bez gledanja natrag, nastavi naprijed... jer nešto bolje čeka!

Autor: Klara Benko
Klara

"Ako želiš promijeniti svoj život, nikad nije kasno početi raditi na sebi. Upravo tamo, u dubini, naći ćeš sve potrebno za zdravlje i dug život. Rado ću ti pomoći na tom putu".

Pročitaj sve članke: Klara

Ostavi komentar

Prijavi se

Zadnje dodano

Siječanj 14, 2021
NEPLODNOST NE BIRA

Neplodnost iscrpi pitanjima, neugodnim emocijama, psihičkom težinom, iščekivanjem, nadom [...]

Pročitaj više
Siječanj 10, 2021
JUTARNJA RUTINA

Ne uspoređuj svoju jutarnju rutinu s drugim, uvodi polako navike ovisno o tome koji [...]

Pročitaj više
Studeni 5, 2020
U INAT NEPLODNOSTI

Jednom, kad ti dijagnosticiraju neplodnost (posebno idiopatsku) osjetiš tugu, bijes, [...]

Pročitaj više
Kolovoz 4, 2020
ŽENA JE GLAVNA

Rado bi da mi je netko ukazao na skrivene detalje procesa IFV-a, baš kao što bih voljela [...]

Pročitaj više
Srpanj 14, 2020
DIJAGNOZA NEPLODNOST

Dijagnoza je strašna riječ. To znači da nešto imaš, a najčešće ono što ne želiš [...]

Pročitaj više
Srpanj 9, 2020
MENOPAUZA

Na mnoge promjene možemo utjecati, ali na jednu je to teško - starenje! [...]

Pročitaj više
Rujan 19, 2018
PRVI KORAK DO TRUDNOĆE

Trudnoća je za većinu nešto što se jednostavno događa. Mrzila sam komentare kolegica [...]

Pročitaj više
Kolovoz 27, 2018
UPRAVLJANJE VREMENOM

Često se ljudi pitaju kako naći još jedan sat u danu? Ako oduzmemo malo od svake aktivnosti [...]

Pročitaj više
Lipanj 21, 2018
4 ZA LJETO

Jedno istraživanje je pokazalo da žena u prosjeku ima 200-tinjak raznih proizvoda za uređenje [...]

Pročitaj više
Travanj 18, 2018
KAD TI TREBA LIFE COACH?

Želja za nečim drugačijim tinja dalje... Možda se ponekad i ljutiš kad partnera jer ne razumije [...]

Pročitaj više
Prosinac 21, 2017
KAD SE SVIJET UROTI PROTIV TEBE

Svijet se može okrenuti protiv nas ili barem tako izgleda. Realnost je tada drugačija za svakoga. [...]

Pročitaj više
Studeni 27, 2017
ZATVARAJ KRUGOVE!

Prije nekoliko tjedana naletjela sam ponovo na ovaj tekst koji sam našla na stoliću jedne ordinacije, dok sam [...]

Pročitaj više

Najnoviji komentari

Tea

Rujan 25, 2017

Tea

Od Najbolje sam dobila tijelo koje ima energije, glavu koja razmišlja o hrani, metabolizam koji je stabilan i redovit, recepte, znanje o zlom svijetu koji nas hrani kapitalizmom, a ne pravom pšenicom.

Stjepan

Rujan 20, 2017

Stjepan

Zelena soba je moja čahura, moje mjesto za obnovu, odmor. Volim dolaziti jer Klara uvijek pokaže da mari i brine za svoje klijente.

Nina

Rujan 11, 2017

Nina

Termin Klarine masaža ne propuštam! To je tretman za moje tijelo i duh.

Tina

Kolovoz 20, 2017

Tina

Danas nakon tr​eninga sam se opet izmjerila i izvagal​a​.​ ​Zna​č​i, smr​š​avila sam preko 3 kg​. ​Odu​š​evljena sam!